Forleden dag lavede jeg hjemmelavede falafler - øj de blev gode....
Jeg serverede dem sammen med en grøntsagssalsa, creme fraiche dressing og fladbrød fra den tyrkiske grønthandler.
Jeg brugte:
500 g kikærter - forkogte fra dåse - altså 2 dåser
1 stort bundt frisk persille
1 hakket løg
2 fed hvidløg
1½ tsk spidskommen
1 tsk salt
5 spsk mel
3 tsk bagepulver
Rapsolie til kogning
Alle ingredienserne blendes i en foodprocessor til massen er ensartet.
Massen formes til små kugler med en ske og hånden - lige som når man laver frikadeller.
Rapsolien varmes op i en kasserolle og der kommes 4 - 5 kugler i af gangen.
Kuglerne koges i rapsolien i ca. 3 minutter - til de er gyldne og sprøde.
Grøntsagssalsa:
gode tomater i tern
agurk i tern
peberfrugt - gul og rød i tern
et lille løg i tern
lidt citronsaft
lidt olivenolie
Alle grøntsagsternene blandes og der hældes lidt citronsaft og olivenolie over.
Falaflerne servers sammen med grøntasagssalsaen, fladbrød og creme fraiche dressing.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar