fredag den 18. november 2011

Frøsnappere med remonce

Jeg har længe villet prøve at lave frøsnappere og har kigget på mange forskellige opskrifter inden jeg lavede den her - som jeg har tilrettet med det, jeg nu synes skulle til....

Dej:
50 g gær
2½ dl mælk
60 g sukker
1 æg
500 g mel
½ tsk fint

250 g smør
Fyld:
100 g blødt smør
100 g sukker
1 tsk. vanillesukker
Ovenpå:
1 æg
blå birkes
sesamfrø


Lun mælken til den er håndvarm i en gryde eller microovn. Rør gæren ud i mælken, tilsæt sukker, salt og æg.

Ælt melet i dejen. Dejen rulles ud til en firkant i 1 cm tykkelse.

Fordel halvdelen af smørret på 2/3 af dejen i papirtynde skiver. Smørret skal være godt koldt til de tynde skiver.

Fold den tredjedel over som der ikke er smør på og derefter den sidste de med smørl, så dejen får tre lag med smør imellem.

Rul dejen flad og gentag rulningen med resten af smørret.

Når dejen er rullet færdig røres remonceen. Rør smør, sukker og vanillesukker til en blød remonce.

Rul dejen ud til en firkant på ca. 40 x 50 cm. Smør remoncen ud på den ene halvdel af dejen og fold den anden halvdel over.

Dejen pensles med det sammenpiskede æg og der drysses med birkes og sesam.

Skær dejen i 5 cm brede stykker og sno dem et par gange.Halver evt. stykkerne, hvis de er for lange.

Læg frøsnapperne på en plade med bagepapir og bag dem ved 200 grader i 12 - 15 minutter til de er gyldne og sprøde.



                          



Mums........

2 kommentarer:

  1. Uhhhhh hvor ser de savle gode ud !!!!

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  2. Tak ;-) De smager altså også himmelsk - min yngst datter synes dog godt jeg kunne have puttet creme i - hun er totalt vild med creme - måske det skal prøves en dag.....

    Olga

    SvarSlet