torsdag den 20. oktober 2011

Chicken enchiladas

Det her er en af mine yndlingsopskrifter, som jeg har haft med hjem fra USA, da jeg var udvekslingsstudent i Californien i 1986/87.

Opskriften har jeg fået fra min værtsfamilie og den er lavet flittigt i vores køkken lige siden - i starten bagte vi selv tortillas, for det kunne man slet ikke få herhjemme, men nu kan man jo få dem i et hvert supermarked.

12 tortillas - hvede eller majs alt efter smag
1 hel kogt kylling
revet cheddar - en stor pose

Tomatsauce
2 dåser flåede og hakkede tomater
1 stor dåse tomatpuré
2 dl vand
1 stort fint hakket løg
2 fed hvidløg
lidt olie til stegning af løg
2 tsk sukker
1½ tsk oregano
1½ tsk basilikum
2 tsk spidskommen
1 tsk sambal orlek/chili - alt efter hvor stærk man vil have det
1 - 2 maggitern
salt og peber

2½ dl cremefraiche

Den kogte kylling pilles og kødet deles i mindre stykker.

Løg og hvidløg svitses i olien og når løgene er gennemsigtige tilsættes tomaterne, vand og pureen. Alle krydderierne tilsættes og saucen smages til med chili, salt og peber.

Saucen simrer i ca. ½ time.

Smør 1 eller 2 ovnfaste fade - alt efter hvor store de er.

Tag en stor middagstallerken. Hæld et par skefulde tomatsauce på. Læg en tortilla på saucen og sørg for at den bliver smurt godt ind i tomatsauce - smør også en skefuld ud på oversiden.

Læg en god portion kyllingestykker (del evt. kyllingestykkerne i 12 portioner fra start af, så de er ligeligt fordelt) og en god portion revet ost i midten af tortillaerne - altså på langs, så den kan rulles sammen til en pandekage.

Pandekagen lægges i fadet og sammen procedure udføres på resten af tortillaerne.

Når alle tortillaer er fyldt hældes creme fraichen ned i tomatsaucen og saucen blendes til en ensartet sauce.

Saucen hældes over tortillaerne - sørg for at saucen kommer godt ned mellem de enkelte pandekager.

Drysses med cheddar ost og bages ved 200 grader midt i ovnen i 30 - 45 minutter til osten er gylden og sprød.e

Servers sammen med nachos med ost, salat og guacomole.


2 kommentarer:

  1. Det er uden tvivl min livret, især når der er godt med chili og kommen i.
    Prøv den sammen med et stort koldt glas øl, evt. en Birkebryg fra Skovlyst.

    SvarSlet
  2. Fantastisk enchiladas. :)

    SvarSlet