lørdag den 30. juli 2011

Iskaffe med vanilleis og marengs

Iskaffe hører til en af mine favoritter og da vi var på ferie i Toscana fik jeg stort set en hver dag - dog af den mere frosne slags...

Den her er et godt alternativ og samtidig også "dessertagtig"........

Man starter med at lave marengsene:
6 æggehvider
300 g sukker

Iskaffen:
1 liter sødmælk
4 spsk frysetørret kaffe 4 dl kogende vand
2 spsk rørsukker
1 - 2 liter vanilieis
kakaomælk til børnene

Ovnen sættes på 100 grader.

Æggehviderne piskes stive og sukkeret tilsættes lidt ad gangen. Bliv ved med at piske til marengsmassen bliver stiv og skinnende.

Sæt marengsene med ske på bagepapir i mange små toppe.

Bages i 30 minutter - lad dem stå og køle af i ovnen.

Kaffen laves gerne et stykke tid før så den kan nå at stå i køleskabet og køle af.

Mælken og kaffen blendes til kaffen er skummende og blandet.

Fordeles i glas og tilsættes 1 skefuld - eller 2 vanillieis - og en marengs i glasset og et par stykker ved siden af.

Til børnene erstattes kaffen af kakaomælk.

Kan både bruges som desseret eller hyggedrink....




2 kommentarer:

  1. Det der ser godt ud, men hvordan i al verden skal man spise/drikke marengsen? Er den til at dyppe i, eller bliver den langsomt opløst i drikken?

    SvarSlet
  2. Hvis du lader den ligge og hakker lidt med en ske bliver den opløst, men man kan også tage den op og spise til... ;.)

    Hilsen Olga

    SvarSlet