mandag den 18. marts 2013

Brownies med chokoladetopping

Det her er så endnu en opskrift på brownies - jeg jagter altid den ultimaive opskrift på brownies og chokoladekager - det er altså mine favoritkager - uhmmmm


Opskriften har jeg fået af Doris...

150 g smeltet smør
3 æg
375 g sukker
210 g mel
3 tsk vanille
6 spsk kakao
1 knsp salt
100 g hakket mørk chokolade

Chokoladecreme:
100 g mørkchokolade
2½ dl piskefløde


I den oprindelige opskrift smeltes en plade marabou med daim på 200 g og fordel det over kagen, så snart den kommer ud af ovnen.

Jeg valgte at lave en chokoladecreme i stedet for - men det andet er også yderst lækkert kan jeg garantere.

Smelt smørret og lad det køle af.

Pisk æggene skummende med sukkeret.

Bland mel, vanille, kakao og salt og vend forsigtigt blandingen i dejen. Tilsæt til sidst smørret og den hakkede chokolade.

Hæld dejen i en smurt bradepande ca. 20x30cm.

Bag kagen i den nederste halvdel af ovnen ved 170 grader i ca 30 minutter. Den skal føles svampet, men ikke flydende, når den tages ud af ovnen.

Kagen falder lidt sammen, men det giver den rigtige konfektagtige konsistens.

Imens kagen bager varmes fløden med chokolade over svag varme og omrøring.

Når chokoladen er helt smeltet sættes flødeblandingen til afkøling. - Den skal være helt kold, så det kan være en fordel at lave cremen dagen før, hvis man har mulighed for det - eller i hvert fald nogle timer i forvejen.


Når det er helt afkølet piskes det til skum og sprøjtes på kagestykkerne i små toppe.



 
 

 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar