Sider
▼
mandag den 11. november 2013
Chokoladekage med karamelcreme
Den her kage lavede jeg forleden dag, da jeg havde gæster - den smagte rigtig dejligt , men den var også meget tung og bastant, så det er ikke en kage man skal have for meget af...
jeg fandt den her: Pernilleshimmel.blogspot.com
Til ca. 8 stykker skal du bruge:
Kagen
140 g blødt smør
270 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
½ tsk salt
110 g hakket mørk chokolade
2 spsk kaffe
3 dl kogende vand
500 g mørk farin
150 ml cremefraiche
2 store æg
Cremen
60 ml vand
120 g sukker
160 ml piskefløde
130g sukker
6 pasteuriserede æggehvider
1 knivspids salt
450 g smør, skåret i små tern
1 tsk vanilie
Karamel 200 g sukker
3 spsk. vand
Forvarm ovnen til 180 grader og læg bagepapir i en lille bradepande.
Bland chokolade, kaffe og kogende vand i en skål. Lad blandingen stå til chokoladen er smeltet.
I en anden skål piskes smør og farin til en lys og luftig masse. Rør cremefraiche i og bland til
massen er ensartet. Pisk æggene i, et efter et, og fortsæt til blandingen er helt glat.
Pisk mel, bagepulver og salt i dejen.
Pisk den smeltede chokolade i kagedejen.
Hæld dejen i bradepanden og bag kagen i 30 - 40 minutter. Tjek om kagen er bagte med en strikkepind eller kødnål.
Lad kagen køle helt af.
Karamelsmørcreme
Vand og 120g sukker smeltes i en tykbundet gryde over middelvarme til en klar sirup. Den må ikke være for lille. Rør jævnligt, men så snart siruppen koger skal der ikke længere røres i gryden.
Lad siruppen koge videre indtil den har en dyb karamelfarve. Tag karamellen af varmen og hæld forsigtigt
piskefløden i . Rør i karamellen til fløden og siruppen blander sig helt.
Hæld den færdige karamel i en skål og sæt den på køl.
Rør 130 g sukker, æggehviderne og salt sammen i en skål over vandbad og pisk blandingen til den er 60 grader varm.
Tag skålen af varmen og med en elpisker piskes æggehviderne meget stive.
Pisk smørret i de stive æggehvider lidt efter lidt. Pisk vanille og den afkølede karamel i.
Sammenlægning
Del den afkølet kage i to lige store dele og læg bundene sammen med et lag af karamelsmørcremen, som også lægges på toppen. Sæt kagen på køl.
Karamel pynt
Smelt sukker og vand sammen i en tykbundet gryde over middelvarme og lad den koge til sukkeret er
smeltet og siruppen er blevet en dyb karamelfarve. - det tager 5- 7 minutter.
Tegn med karamellen på bagepapiret. Arbejd hurtigt. Karamellen størkner øjeblikkeligt.
Skær kagen i 8 firkanter. Pil forsigtigt karamellen af bagepapiret og bryd den i passende stykker og pynt kagerne.
Jeg lavede lidt ekstra karamelsauce, som jeg pyntede tallerkenerne med inden kagen kom på....
Hej Olga. Har lige besøgt din blog for første gang. Ser rigtig spændende ud. Sikke en kage, den ser lækker ud.
SvarSletHilsen Tina
Kig i øvrig forbi min madblog "Mad i farver" www.tinasopskrifter.blogspot.com
Hej Tina!
SvarSletTak for dine søde ord......
Det er også en flot blog du har og flotte billeder du tager ;-)
Hilsen Olga