Sider

lørdag den 17. november 2012

Krydret helstegt nakkekam

Jeg fik lavet en rigtig god steg.......

Jeg havde købt en nakkekam, som jeg krydrede med alle de forskellige krydderurter jeg stadig - selvom det er midt i november - har i min have. - Det er bare om at få brugt dem inden frosten får bugt med dem.....

1 nakke kam
en stor håndfuld friske krydderurter - jeg brugte: salvie, oregano, kamfer basilikum, citronmelisse og timian
4 fed hvidløg
hyldeblomstsalt
peber
½ stout
vand

Krydderurterne hakkes fint.

Nakkekammen lægges i en bradepande og krydres med hyldeblomstsalt, peber og hvidløg. Til sidst drysses de fint hakkede krydderurter ud over stegen på alle sider.

Inden stegen sættes i ovnen hælde der vand ved, så bradepanden er dækket og vandet går ca 2 cm op ad kanten.

Stegen sættes i ovnen ved 200 grader i 2 timer - når der er gået 1 time tilsættes den halve stout - den hældes ud over stegen og der stilsættes mere vand, hvis det første erv ed at være kogt væk - altså hvis man gerne vil have til noget sauce.

Når stegen har fået 2 timer tages den ud af ovnene og hviler under staniol i 20 minutter inden den skæres i skiver.

Serveres med kartofler, sauce og en god salat. Jeg lavede en rødkålssalat.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar