torsdag den 28. juli 2011

Foccacia med saltflager og rosmarin

Den her dejlige foccacia går man aldrig fejl af, hvis der skal servers brød til maden..

Dejen kan både laves aftenen før og koldhæves, eller laves lige før man skal bruge den, jeg valgte koldhævningen denne gang....

12 g gær (25 g hvis den ikke koldhæves)
5 dl lunkent vand
2 spsk olie
2 tsk groft salt
200 g durummel
500 g hvedemel

Oven på brødet:
olivenolie
saltflager
friske rosmarinkviste
groft revet parmesan

Gøren røres ud i vandet, olie, salt og durum tilsættes. Hvedemelet æltes i lidt ad gangen. Dejen skal være fast, men luftig.

Sættes til hævning i køleskabet natten over eller i 1 time under et klæde.

Dejen trækkes ud på et bagepair og trykkes flad til et brød. Dryppes med olie, salt rosmarin og parmesan.

Brødet efterhæver i 30 minutter.

Bages i ovenen ved 225 grader til det er gyldent i ca. 15 minutter.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar