Det er er n dejlig vintersalat med alle de gode vintergrøntsager i....
til 6 personer:
Salat:
1/4 spidskål (lille)
1/4 Rødt spidskål (lille)
2 store blade grønkål
2 gulerødder
1 rød snack peberfrugt
1 æble
1 håndfuld bredbladet persille
Tip:
man kan tilføje hvad man har lyst til af grøntsager eller hvad man ha ri køleskabet - jeg har tidligere brugt agurketern, radisser, granatæblekerner og appelsin.
Dressing:
2 spsk rapsolie
1 stor spsk akacie honning
1 spsk citronsaft
hvidløgssalt
peber
De 2 slags spidskål snittes meget fint - jeg bruger min minihakker.
Grønkålen skylles og den midterste stængel skæres fra og grønkålen hakkes fint - også her bruger jeg minihakkeren.
Persillen skylles og hakkes fint - evt. i minihakker.
Æble, gulerødder og peberfrugt skæres i fine stykker.
Alle ingredienserne til salaten blandes i en skål.
Alle ingredienserne til dressingen røres sammen til det tykner og hældes derefter ud over salaten.
Sider
▼
søndag den 12. januar 2020
onsdag den 8. januar 2020
Krydderboller
Jeg har nu bagt dem her et par gange - det er de lækreste og mest "autentiske " krydderboller jeg nogensinde selv har prøvet at bage - de er bare SÅ gode......
Til 14 boller skal du bruge:
15 g gær
2,5 dl lunkent vand
350-450 g hvedemel
7 g salt
40 g sukker
40 g blødt smør i tern
1½ tsk kardemomme
Til 14 boller skal du bruge:
15 g gær
2,5 dl lunkent vand
350-450 g hvedemel
7 g salt
40 g sukker
40 g blødt smør i tern
1½ tsk kardemomme
lidt mælk
Opløs gæren i det lunkne vand. Hæld en smule mel i inden sukker og salt tilsættes. Ælt dejen grundigt – 10 minutter med dejkroge til den er smidig og elastisk og til den slipper skålen. Det er ikke altid at dejen vil tage alt melet - den skal helst være til den klistrede side.
Tilsæt smørtern og ælt dejen i yderligere 5 minutter, snyd ikke med æltningen, det betaler sig at holde ved.
Stil dejen lunt og tildækket til hævning i 1 time.
Opløs gæren i det lunkne vand. Hæld en smule mel i inden sukker og salt tilsættes. Ælt dejen grundigt – 10 minutter med dejkroge til den er smidig og elastisk og til den slipper skålen. Det er ikke altid at dejen vil tage alt melet - den skal helst være til den klistrede side.
Tilsæt smørtern og ælt dejen i yderligere 5 minutter, snyd ikke med æltningen, det betaler sig at holde ved.
Stil dejen lunt og tildækket til hævning i 1 time.
Form dejen til lige store boller eller lav en pølse og skær den I lige store dele.
Hver bolle formes og lægges på en beklædt bageplade og pensles til sidst med mælk. Lad dem efterhæve lunt og tildækket i 20 minutter. Efter 20 minutter lægges en bageplade ovenpå klædet og den trykkes let ned – lad bollerne hæve endnu 1 time derefter.