Sider

onsdag den 19. september 2012

Bagte græskarbåde


Forleden lavede jeg bagt græskar som tilbehør til en culotte steg. Den her opskrift fra Årstiderne er rigtig god.

1spsk sød chilisauce
olivenolie 
3 kviste timian
1 kg græskar, f.eks. hokkaido
saft af ½-1 citron
salt og peber 
2 fed hvidløg 

evt- roculasalat
ristede græskarkerner


Halver græskarret og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskar kødet i både eller grove stykker.

Pluk bladene af timiankvistene og rør en marinade af finthakket hvidløg, timian, chili, citronsaft, olivenolie, salt og lidt peber.

Kom græskarstykkerne i et stort ovnfast fad og vend dem sammen med marinaden. Bag græskarret i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til det er mørt.

Pynt evt. med roculasalat og ristede græskarkerner...