De her koteletter blev rigtig dejlige og det bliver jo altid ekstra dejligt når solen skinner og det er dejligt varmt, som vi har det nu her i denne skønne påske...
8 koteletter
Marinade:
2 spsk olie
1 spsk soya
1 tsk sød soya
1 spsk sød chilisauce
1 fed hvidløg
salt og peber
Kødet lægges i marinaden i min. ½ time, men gerne i flere timer - det får en fantastisk smag og bliver dejligt mørt.
Koteletterne grilles på grillen til de er gennemstegte - og nydes med nogle gode kartofler, en god salat og evt. tzaziki til...
Se opskrift under tilbehør
Sider
▼
tirsdag den 19. april 2011
Salat med ristet serranoskinke og cashewnødder
En dejlig salat som tilbehør til kød...
1 pakke babyleaves
1 pakke serranoskinke
1 pose cashewnødder
2 røde peberfugter
1 stor håndfuld sukkerærter
Salatbladene skylles og tørres i en salatslynge.
Serranoskinken klippes i mindre firkanter og lægges på en bagplade på noget bagepapir. Skinken ristes i ovnen ved 200 grader til de er spøde - ca. 5 - 10 minutter alt efter hvordan ens ovn er..
Peberfrugterne skæres i mindre strimler og sukkerærterne skæres i mindre bidder.
Peberfrugterne og ærterne dysses over salaten og det samme gør nødderne og serranoskinken.
Server en god olie/edikkedressing til
Se opskrift under tilbehør
1 pakke babyleaves
1 pakke serranoskinke
1 pose cashewnødder
2 røde peberfugter
1 stor håndfuld sukkerærter
Salatbladene skylles og tørres i en salatslynge.
Serranoskinken klippes i mindre firkanter og lægges på en bagplade på noget bagepapir. Skinken ristes i ovnen ved 200 grader til de er spøde - ca. 5 - 10 minutter alt efter hvordan ens ovn er..
Peberfrugterne skæres i mindre strimler og sukkerærterne skæres i mindre bidder.
Peberfrugterne og ærterne dysses over salaten og det samme gør nødderne og serranoskinken.
Server en god olie/edikkedressing til
Se opskrift under tilbehør
Gærhorn med vanillecreme og remonce
40 stk
1½ pk gær
2½ dl mælk
200 g smør eller margarine
2 æg
800 g mel
1 tsk salt
1 dl A38
75 g sukker
1 tsk kardemomme
remonce:
150 g smør
150 g sukker
1 tsk vanille
Creme:
3 dl mælk
2 æggeblommer
1 spsk maizena mel
2 spsk sukker
Gæren opløses i mælken som er lunet til håndvarm. Margarinen smeltes og hældes i gærblandingen.
A38, æg, salt, sukker og kardemomme tilsættes. Melet æltes i til dejen er lind og slipper skålen - hold lidt af melet tilbage, det er ikke sikkert at det altsammen skal i.
Dejen hæver i ½ times tid.
Imens røres remoncen sammen - fedtstoffet kan evt. blødgøres lidt i microvnen først.
Mælken til cremen piskes sammen med æggeblommer, sukker og maizena og brínges til at koge under konstant omrøring. Når cremen er kogt tilsættes vanillen og cremen køler af. - Den skal være rimelig fast, så den ikke løber ud af hornene..
Dejen deles i 5 lige store stykker, som rulles ud til runde flader, der deles i 8 lige store stykker.
Der lægges en lille spsk remonce og en stor tsk creme på hver trekant og den rulles sammen til et horn - fra den brede ende til den smalle - spidsen lægges nederst på bagepapiret, så hornet er lukket.
Hornene efterhæver i ca. 20 min og bages derefter ved 200 grader i ca. 12 min til de er gyldne.
1½ pk gær
2½ dl mælk
200 g smør eller margarine
2 æg
800 g mel
1 tsk salt
1 dl A38
75 g sukker
1 tsk kardemomme
remonce:
150 g smør
150 g sukker
1 tsk vanille
Creme:
3 dl mælk
2 æggeblommer
1 spsk maizena mel
2 spsk sukker
Gæren opløses i mælken som er lunet til håndvarm. Margarinen smeltes og hældes i gærblandingen.
A38, æg, salt, sukker og kardemomme tilsættes. Melet æltes i til dejen er lind og slipper skålen - hold lidt af melet tilbage, det er ikke sikkert at det altsammen skal i.
Dejen hæver i ½ times tid.
Imens røres remoncen sammen - fedtstoffet kan evt. blødgøres lidt i microvnen først.
Mælken til cremen piskes sammen med æggeblommer, sukker og maizena og brínges til at koge under konstant omrøring. Når cremen er kogt tilsættes vanillen og cremen køler af. - Den skal være rimelig fast, så den ikke løber ud af hornene..
Dejen deles i 5 lige store stykker, som rulles ud til runde flader, der deles i 8 lige store stykker.
Der lægges en lille spsk remonce og en stor tsk creme på hver trekant og den rulles sammen til et horn - fra den brede ende til den smalle - spidsen lægges nederst på bagepapiret, så hornet er lukket.
Hornene efterhæver i ca. 20 min og bages derefter ved 200 grader i ca. 12 min til de er gyldne.